September, 2019

26Sep15:4016:30Avslutande Plenum - Känslosmart ledarskap

Information

Har du ställt dig frågan varför människor reagerar som de gör? Eller undrat varför du själv agerar som du gör trots att du ”borde veta bättre”? Lugn, du är inte ensam. Hjärnan låter ibland känslorna styra på ett sätt som inte blir så bra.

Modern forskning om den sociala hjärnan har lärt oss om känslornas inverkan i livet och relationerna. Föreläsningen ger konkreta tips och smarta modeller för att förstå och identifiera när du eller någon annan hamnar hotläge. Och hur du undviker att det sker.
Istället för att låta rädslan för att inte lyckas eller passa in sitta vid rodret kan vi lära oss att koppla på den kognitiva bromsen och skapa lugn. Du får veta hur du leder en känslostyrd hjärna mot ökad trygghet, förtroende och samarbete.

Föreläsare: Maria-Pia Gottberg är föreläsare och författare med fokus på känslor och ledarskap har bland annat skapat känslodockan Friendy, ett koncept som hjälper barn att förstå och handskas med känslor. Hösten 2019 är hon aktuell på Norstedts förlag med en ny bok på temat Känslosmart.