Vi utbildar vårdsverige

 

MTWAPA_header_1920x550px

Expo Medica skänker 50000 kr varje år till detta fantastiska projekt som rehabiliterar traumatiserade flickor i Mombasa, Kenya!

Mtwapa Trauma- och Rehabcenter är en ideell förening som grundades våren 2016 och arbetar för att rehabilitera traumatiserade barn i Mtwapa utanför Mombasa i Kenya och utbilda kenyanska socialtjänsten i området och ta fram ett hållbart och fungerande rehabiliteringsprogram för dessa barn.

Mtwapa Trauma- och Rehabcenter vill genom sitt arbete:

  • Bygga Mtwapa Trauma- och Rehabcenter
  • Till att börja med hjälpa 10 traumatiserade flickor i åldern 4-7 år med rehabilitering på Mtwapa Trauma och Rehabcenter
  • Utbilda kenyanska socialtjänsten i Mombasadistriktet inom trauma och rehabilitering och tillsammans implementera och ta fram ett hållbart och fungerande rehabiliteringsprogram för barn i området
  • Sprida kunskap i Mombasa om att trauma går att rehabilitera och inte behöver vara ett livslångt psykiskt handikapp, så att dessa barn inte stigmatiseras och göms undan eller att man tror att de har fått en förbannelse över sig
  • Förebygga att fler barn inte göms undan i omänskliga förhållanden till en fruktansvärd framtid
  • Stötta FEED500 med 50% av omkostnaderna på mat till 500 stycken föräldralösa och utsatta barn varje lördag utanför Mombasa, Kenya.

Läs mer om projektet på hemsidan och skänk gärna ett bidrag: http://traumacenterkenya.org
Bankgiro Swedbank 112-0575 för Mtwapa Trauma- och Rehabcenter eller swisha in din gåva till 123 170 25 13

MTWAPA_logo_rgb

Våra konferenser

2018-11-15 - 2018-11-15

Psykisk Ohälsa SYD är södra Sveriges största mötesplats för alla som kommer i kontakt med psykisk ohälsa i sitt yrke på olika sätt. Konferensen arrangeras i samarbete med Psykiatri Skåne för femte året i rad där ledande expertis inom området föreläser, inspirerar och delar med sig av såväl teoretisk kunskap som konkreta verktyg som du kan omsätta in din verksamhet.

http://www.syd.psyoh.se/

2019-01-30 - 2019-01-31

Den självklara mötesplatsen för dig som arbetar för att stärka den psykiska hälsan hos samhällets barn och unga! Här kan du och dina kollegor välja mellan 4 parallella spår! Skola, BUP, Socialtjänst samt förstalinjens psykiatri.

http://psyoh.se/

2019-04-03 - 2019-04-04

Vuxna och Psykisk Hälsa är mötesplats för dig som arbetar med och för vuxna som har eller kan drabbas av psykisk ohälsa. Vad kan vi som arbetar med vuxnas psykiska hälsa göra för att förebygga och möta denna utveckling?

http://www.vuxnaochpsykiskhalsa.se/

2019-09-11 - 2019-09-11

Här finns det senaste rönen inom kliniska, terapeutiska, teoretiska området och vi presenterar ett starkt startfält med aktuella föreläsare med erfarenheter och kunskap från gemensamma arbetsområden. Stor vikt läggs också vid hjälp åt hjälparna samt hjälp åt de drabbade. Med denna konferens vill vi inspirera, utbilda och belysa goda exempel. Du väljer själv ditt eget program bland 4 parallella spår.

http://www.traumadagen.se/

2019-09-12 - 2019-09-12

Beroendedagen är ett forum för dig som arbetar med risk - missbruk och beroende. Gårdagens problematik ser helt annorlunda ut än idag och tar sig ständigt nya uttryck i en allt mer snabbrörlig värld. Dagen tar upp olika synsätt på beroendebehandlingar och många intressanta föreläsningar om egenupplevda erfarenheter av beroendesjukdomar.
Varmt välkommen till en spännande dag med Sveriges främsta experter inom dessa områden!

http://www.beroendedagen.se/

2019-09-26 - 2019-09-26

Psykisk (O)Hälsa VÄST är konferensen som samlar ledande expertis inom ämnet och riktar sig till alla som arbetar med psykisk ohälsa av olika slag. Tre av fyra svenskar har erfarenhet av psykisk ohälsa – antingen av sin egen eller som närstående. Det är en av de vanligaste orsakerna till sjukskrivning och konferensen belyser detta viktiga ämne med ett gediget program, så att alla yrkesverksamma lättare ska kunna bemöta denna utmaning vi står inför.

http://vast.psyoh.se/

2018-12-06 - 2018-12-06

Psykisk Ohälsa Norr – mötesplatsen för alla som kommer i kontakt med psykisk ohälsa i sitt yrke på olika sätt. Ledande expertis inom området föreläser, inspirerar och delar med sig av såväl teoretisk kunskap som konkreta verktyg som du kan omsätta in din verksamhet.

http://norr.psyoh.se
OK
På Expomedica använder vi kakor (cookies) för att du ska få bästa möjliga användarupplevelse. Genom att du fortsätter att titta på vår sajt godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?