« Bakåt

Det professionella samtalet på telefon


Kursbeskrivning

Dagen ger dig konkreta verktyg för hur du anpassar samtalet efter situationen samt hur du bemöter frustrerade patienter och anhöriga på ett professionellt sätt.

Många kontakter sker dagligen på telefon inom vård och omsorg. I samtalet behövs relevant information hanteras på ett effektivt sätt. Gott bemötande och kunskap i samtalsmetodik är viktiga faktorer som kan underlätta detta arbete.

Missa inte denna möjlighet att ta del av relevant och konkret samtalskunskap som hjälper dig att hitta bra förhållningssätt i samtalet. Vi kommer att ge tips och information om bland annat:

  • Samtalsprocessens olika faser - och vilken ordning du gör saker i samtalet
  • Samtalsmetodik - konsten att ställa relevanta frågor för att få fram korrekt information.
  • Risker och fallgropar i samtalet.
  • Hur hanterar du och bemöter känslor hos patienter och anhöriga.
  • Konkreta tip på hur du professionellt bemöter ledsna, arga och frustrerade vårdsökande vid svåra samtal och konflikter.

Föreläsaren Elisabeth är redaktör och medförfattare till den nyligen utgivna boken Professionella möten på distans - bedömning och råd om vård. Liber.

Elisabeth är en mycket uppskattad föreläsare som har mångårig erfarenhet arbetet med telefonrådgivning inom vården och som föreläsare och utbildare i ämnet.

Ladda ner kursinformation här>>


Kursens mål

En kursdag med målsättning att göra dig trygg och professionell i mötet med patienter och anhöriga.

Tid

1 dag, 09:30 - 16:00

Pris

Standardpris 2 850 SEK exkl. moms
Inga tillgängliga datum för den valda kursen