« Bakåt

Praktisk ortopedisk uppdateringskurs - diagnostik och praktisk behandling


Kursbeskrivning

Kursen är upplagd som en kompakt endagskurs med både teoretiska föreläsningar varvat med fallpresentationer och praktiska övningar i grupp. Kursen syftar till att lära sig enkla systematiska metoder och minnesregler för att förenkla ortopedi. Vi kommer att gå igenom akut ortopedi såsom de vanligaste frakturerna, distorsionerna och hur man gör vid stora och små sårskador och brännskador inklusive praktisk sutur och omläggningsövningar. Vidare går vi igenom de vanligaste  överbelastningsskadorna och ryggsjukdomar inklusive praktisk undersökningsteknik vid patologi och injektionsteknik av kortison. Vi kommer även gå igenom artros i de vanligaste lederna och degenerativa ryggsjukdomar samt en del om barnortopedi. Kursdeltagarna erhåller kursintyg och föreläsarkompendium.
Ladda ner kursinformation här >>

Kursens mål

Kursens syfte är att ge fördjupade kunskaper i diagnostik, praktisk behandling samt att ge dom senaste rönen om dom vanligaste sjukdomarna i rörelseorganen.

Målgrupp

Endagskurs för läkare och lämpar sig väl för specialister och ST läkare i allmänmedicin, ortopedi, akutmedicin och reumatologi. Uppfyller delvis delmål 1-5 inom allmänmedicin.

Tid

1 dag, 09:00 - 16:00

Pris

Boka tidigt pris 3 100 SEK exkl moms