« Bakåt

Praktisk ortopedisk uppdateringskurs - diagnostik och praktisk behandling


Kursbeskrivning

Sjukdomar i rörelseorganen är en av de vanligaste sökorsakerna inom primärvården och det är nödvändigt för alla läkare men i synnerhet allmänläkare att kunna utreda, diagnosticera och behandla dessa tillstånd samt ha grundläggande kunskaper om såväl sjukgymnastisk behandling som ortopedisk kirurgi vid dessa tillstånd. Kursen går på ett systematiskt och lättförståeligt sätt igenom överbelastningssjukdomar, artros och andra degenerativa sjukdomar, men även akut ortopedi.

Kursen är upplagd som en kompakt endagskurs med både teoretiska föreläsningar varvat med fallpresentationer och praktiska övningar i grupp. Kursen syftar till att uppdatera befintliga kunskaper med den senaste vetenskapen, men även att lära sig enkla systematiska metoder och minnesregler för att förenkla ortopedi. Vi kommer gå igenom akut ortopedi såsom vanliga frakturer, distorsioner samt vikten av osteoporosbehandling. Praktiska övningar innefattar suturteknik, brännskador, reposition. Vidare går vi igenom de vanligaste idrotts- och överbelastningsskadorna, ryggsjukdomar inklusive praktisk undersökningsteknik vid patologi och injektionsteknik av kortison i leder och muskler. Vi kommer även gå igenom artros och framtidens ortobiologi. Slutligen går vi igenom BVC och barnortopedi och vad som särpräglar dessa tillstånd. Kursdeltagarna erhåller kursbevis och föreläsningskompendium.

Ladda ner kursinformation här>>

Målgrupp

Endagskurs för läkare och lämpar sig väl för specialister och ST läkare i allmänmedicin, ortopedi, akutmedicin och reumatologi. Uppfyller delvis delmål1-5 inom allmänmedicin.

Tid

1 dag, 09:00 - 16:00

Pris

Boka tidigt pris 3 100 SEK exkl moms
Standardpris 0 SEK exkl moms