Vuxna & psykisk hälsa. Med anledning av coronaviruset har vi tyvärr tvingats att flytta fram konferensen Vuxna och psykisk hälsa som skulle hållits i Stockholm 25-26 mars

Program

Se det fullständiga programmet här.

Anmälan

Anmäl dig nu till kursen.

Information

Tider, plats och pris.

I dagens samhälle upplevs den psykiska ohälsan hos den vuxna befolkningen som ett allt större, växande samhällsproblem. Kunskapen hos vårdgivaren behöver öka och tillägnas både offentlig sektor som privat.

Attityder behöver förändras, att ha ett ”psykiskt funktionshinder” behöver inte innebära att man inte är arbetsför, likaväl som det kan innebära just det! Personer med psykisk funktionsnedsättning behöver ett individanpassat stöd av psykiatrin, socialtjänsten, försäkringskassan och arbetsförmedlingen för att stanna kvar i och komma ut i arbetslivet. Därför är det av yttersta vikt att dessa parter samarbetar i en gemensam plattform och att vårdgivaren ges förutsättningar av berörda myndigheter och organisationer.

Nästa fråga är hur vi handskas med den grupp personer som inte kan arbeta på grund av psykiskt funktionshinder? Här spelar ”vuxenpsykiatrin” och vårdarens erfarenhet en viktig roll för kreativa och konstruktiva lösningar som är praktiskt genomförbara för individen.

Oklarheter mellan samhället, psykiatrin och vårdcentralens verksamhet leds framåt av ekonomisk, politisk, administrativ, logistisk och evidensbaserat kunnande och erfarenhet men räcker det? Vad kostar det samhället när många ”missförstådda” vårdsökande vuxna väljer missbruk, kriminalitet eller självmord som sista utväg? Vad kan vi som arbetar med vuxnas psykiska hälsa göra för att förebygga och möta denna utveckling?

Med denna konferens vill vi inspirera, utbilda och belysa goda exempel. Under dessa två dagar erbjuder vi dig och dina kollegor inspirerande föreläsningar med de främsta experterna inom detta område. Du väljer själv ditt eget program bland tre parallella spår.

Varmt välkommen önskar vi på Expo Medica.

Utställare A-Ö

För press

För utställare

Hitta till konferensen

Välkommen till Vuxna & psykisk hälsa den 25-26 mars 2020

Registrering sker från klockan 08.00. Den gemensam invigningen hålls klockan 09.00 och kursen pågår under två dagar.

Mer information om tid, plats och pris

Kommunikationer till konferenslokalen

Det är enkelt att hitta till 7A Odenplan där tunnelbanan bara ligger några få meter bort.

Läs mer på 7A’s hemsida
Expo Medica logotyp

Telefon/mejl
+46 8 23 73 10
info@expomedica.se

Malmökontoret
Krusegatan 19
212 25 Malmö

Stockholmskontoret
Västmannagatan 15
111 24 Stockholm